Batteribytte om vinteren

Batteribytte om vinteren


AS Automax tilbyr et bredt sortiment OE kvalitets AGM, EFB og standard blybatterier fra GS YUASA.  Vi har et av markedets desidert bredeste sortiment av kvalitets batterier til alle typer kjøretøy, nødstrøm/nødlys og industrielle applikasjoner. Vi har distribuert batterier fra Oslo siden 1980. Vi tilbyr rask levering eller du kan hente selv, fra vårt lager på Skullerud.

 

Hvordan velge riktig batteri basert på kjøretøytype og kjørevaner?

Med det kalde været øker etterspørselen etter batteribytte. Ulike kjøretøy og kjørevaner stiller imidlertid ulike krav til batteriet. Så hvordan finner verksteder det riktige batteriet for kundene sine? Batteribytteprosedyrer blir stadig mer komplekse og tidkrevende i moderne kjøretøy og kan ta opptil halvannen times arbeidstid, avhengig av modell. Et skikkelig erstatningsbatteri av original utstyrskvalitet er avgjørende.

 

Første steg: Finne ut hvilket batteri som er det riktige. Hjelp er tilgjengelig gjennom Yuasa fit - det kraftigste nettbaserte batterisøket i Europa med en omfattende europeisk database. Et stort antall mekanikere og teknikere bruker dette. Det blir omtalt som bransjens kraftigste batterireferanseverktøy og hjelper både verksteder og kunder, spare tid og penger.

 

Databasen gjør det mulig for brukere å finne riktig batteri raskt og enkelt, inkludert detaljert installasjons-informasjon. For å søke, skriv inn kjøretøyets registreringsnummer eller VIN-nummer, eller foreta et merke/modellsøk – og systemet vil gi et vell av informasjon, inkludert tekniske data, detaljerte installasjonsinstruksjoner, batteriplassering, estimert installasjonstid og mye mer!

 

 

Moderne kjøretøy: For kjøretøy med utslippsreduksjons-teknologi som start-stopp er det viktig å bytte ut batteriet med et av samme spesifikasjoner, f.eks. AGM start-stopp batteri, EFB batteri, etc. Konvensjonelle batterityper vil forårsake kjøretøyfeil her, inkludert tap av start-stopp funksjonen. På moderne kjøretøy med "Battery Management System" (BMS), må dette tilbakestilles via "Onboard Diagnostic Port" (OBD) for å fortelle kjøretøyet når batteriet skal skiftes og unngå problemer som batterisvikt eller systemfeil. Den brukervennlige Yu-Fit batterikonfiguratoren fra GS YUASA gjør det praktisk og enkelt å omprogrammere BMS-enheten.

 

Standard kjøretøy: For kjøretøy med standard tenning bør valget av batteri baseres, ikke bare på tekniske data, men også på kjøreatferd og bruk av kjøretøyet. For å gjøre dette, er det hensiktsmessig å spøre kunden nøyaktig hvor lenge og hvor ofte kjøretøyet kjøres, samt ca. den årlige kjørelengden.

 

Siden batteriet ikke lades helt opp ved korte og sjeldne turer på mindre enn 20 minutter, kan dette føre til skader/feil internt i batteriet, som igjen vil påvirke ytelsen og levetiden. Her kan man optimalisere ved å installere et batteri med høyere spesifikasjoner, lager for et høyere antall starter. Dette reduserer sannsynligheten for batterisvikt.

 

YBX seriene til GS YUASA, tilbyr et bredt utvalg av AGM-, EFB og standard batterier i OEM-kvalitet med høy ytelse og pålitelighet.

 

 

For å holde deg oppdatert med YUASA’s produkter og siste nytt, følg med på nettsiden vår: www.automax.no

 

GS YUASA er en av de største produsentene og leverandørene av oppladbare batterier med produksjonsanlegg over hele verden og et omfattende markedsførings- og distribusjonsnettverk i Europa. Det brede utvalget av bly-syre- og litium-ion-batterier dekker de fleste kjente industrielle bruksområder, som sikkerhets- og alarmsystemer, UPS- og nødlyssystemer samt OEM-utstyr. De tre forretningsenhetene inkluderer Industrial (industribatterier for standby- og sykliske applikasjoner), Automotive og Motorcycle (startbatterier for biler og motorsykler).

 

AS AUTOMAX ble grunnlagt i 1980 og er offisiell distributør av Yuasa i Norge. Vi er idag lokalisert på Skullerud i Oslo, med lager, kontorer og eget verksted for batteripakkeproduksjon.

 

Se gjerne våre produkter i nettbutikken her.

 

Kontakt oss på:

Epost: post@automax.no
Tlf: 23207880