GS Yuasas litium-ion-batterier er installert i Japans første fullt batteridrevne fartøy

GS Yuasas litium-ion-batterier er installert i Japans første fullt batteridrevne fartøy "e-Oshima"

GS Yuasa, verdens ledende batteriprodusent, har kunngjort at dets industrielle litium-ion-batterier er installert som den eneste strømkilden i Japans første full-elektriske passasjerskip, helt uten utslipp.

Det moderne 340 tonns fartøyet, kjent som "e-Oshima", bygget av Oshima Shipbuilding Co. Ltd, bruker GS Yuasa litium-ion lagringsbatterier som sin eneste drivkraftkilde, så vel som for all ekstra nødvendig kraft under operasjon.

Den havgående passasjerfergen, som hadde sin navnefeiring 12. juni, er den første i sitt slag i Japan og har en imponerende kapasitet på 50 personer, en stor buss og fire biler. Å være batteridrevet betyr at nullutslippsfartøyet ikke slipper ut CO2 - verken mens du er i bevegelse eller ved anker. Det hjelper også med å redusere støy og vibrasjoner.

e-Oshima er 35 meter lang og utstyrt med et automatisk skipshåndteringssystem og tar sikte på å etablere funksjoner som kanalvedlikehold og kollisjonsforebygging, samtidig som de blir brukt som selskapets hentingsskip.

I tillegg til å gi drivkraft, leverer GS Yuasas litium-ion-batterier med høy kapasitet (ca. 600 kWh) strøm til kommunikasjon, navigasjon, radioutstyr og aircondition. De spiller også en viktig rolle i ferjens arbeidsbesparende automatiske navigasjonsfunksjon, som benytter neste generasjons IoT-teknologier og har forbedrede sikkerhetsfunksjoner.

Skipet kan lades på rundt to og en halv time, og batterisystemet inkluderer styringsutstyr som gir flere lag med overflødig beskyttelse for batteriene.

GS Yuasa litium-ion-celler har optimal design for marine operasjoner, som krever svært effektiv lading og utladning. De har høy energitetthet og lang levetid pluss at de kan skryte av at de er installert i en rekke høyprofilerte, spesielle bruksområder, inkludert havbåter, Den internasjonale romstasjonen og den moderne Boeing 787 Dreamlineren.

GS Yuasa LIM50EN-12 litium-ion-batterier brukes også til forskjellige industrielle applikasjoner. Deres maksimale pålitelighetssystemdesign og enestående sykluslevetid gjør dem ideell for UPS (Uninterruptible Power Supply), industrielle systemer med høy energi, energilagring, smart nett og AGV trekkraft. GS Yuasa samarbeider med kundene for å tilby den optimale standby-løsningen for hvert enkelt prosjekt fra planlegging til konstruksjon.

 

GS Yuasa vil fortsette å utvikle nye applikasjoner for litium-ion-batterier til industriell bruk, og vil bidra til å bevare det globale miljøet med ren energi.

Finn ut mer om GS Yuasas industrielle litium-ion-batterier og bruken av dem: Industrielle litium-ion-batterier

Batterimodulformat - LIM50EN-12 (12-cellers modul)

Antall batterier - 3.360 celler (14 moduler koblet i serie x 10 tilkoblet parallelt x 2 enheter)

Nominell kapasitet - 590,5 kWh (2 enheter)

Nominell spenning - 622V