Velg det riktige fritidsbatteriet – med YUASA

Velg det riktige fritidsbatteriet – med YUASA

Yuasa Active Fritid- og Marine batterier er bygget for å håndtere kravene ved gjentatt syklisk bruk, dyp utladning og for å vare lenger. Ved å følge noen enkle tips og passe på batteriet ditt, kan du få maksimal levetid.

Hva er Fritids- og Marinebatterier?

Fritid- og marine batterier er kjent som dype syklusbatterier. Dette betyr at de gir langsiktig energiforsyning og har mulighet for et både mye større antall, samt dypere utladningssykluser, enn for eksempel Automotive-/bilbatterier.

Yuasa Active-serien har tre typer batteriteknologi. Standard fritidsbatteri, forbedret fritidsbatteri (EFB) og absorberende glassmatte batterier (AGM).

AGM-batterier kan brukes uten utlufting, i motsetning til standard og EFB-typer, som skal monteres i et ventilert rom eller med et ventilasjonsrør.

Alle Yuasa Active-batterier er vedlikeholdsfrie, så det er ikke nødvendig å kontrollere væskenivået eller fylle opp.

Sesongbruk

Enkelte campingvogn- og bobil eiere, tenker at fritidsbatteriet skal installeres og glemmes, men dette er ikke tilfelle. Hvis et batteri ikke opprettholdes når det ikke brukes i lange perioder, vil tilstanden bli forverret og det kan bli nødvendig å bytte det ut. I disse tilfellene har batteriet ikke sviktet på grunn av produksjons- eller materialdefekt, men på grunn av manglende forsiktighet og vedlikehold når det ikke brukes, over lengre tidsperioder.

Å velge riktig batteri

Det høres kanskje banalt ut, men velg alltid et batteri med riktig spesifikasjon og teknologi for å dekke dine behov. Bruk av feil batteri vil medføre kort levetid.

Det er tre faktorer du bør vurdere når du velger batteri:

Batteristørrelse

Et fritidsbatteri sin størrelse vil bli begrenset av hvor mye rom som er fysisk tilgjengelig i din campingvogn eller bobil. Pass på at du velger et batteri som passer til plassen du har tilgjengelig.

Watt timer

  Dette er mengden strøm som batteriet kan levere når det er fulladet. Du kan beregne dine krav ved å kalkulere forbruket av tilleggsutstyret batteriet vil forsyne og hvor lenge du vanligvis bruker dem.

Et eksempel på hvordan dette beregnes kan være:

- En TV vurdert til 80 Watt står på i 5 timer tar 80 x 5 = 400 Watt timer

- 4 lyspærer vurdert til 20 watt står på i 4 timer tar 4 x 20 x 4 = 320 watt timer

- Vannpumpe vurdert til 50 Watt brukes i 1 time tar 1 x 50 = 50 Watt timer

Totalt = 770-Watt timer

Det er anbefalt å beregne inn en 20% sikkerhetsmargin, da tallene som brukes for kapasitetsberegningen kan gå opp eller ned.

Totalt batteribehov er derfor 924 Watt timer.

Den nødvendige batterikapasiteten vil også bli påvirket hvis du bruker annet motorutstyr o.l. som forbruker store mengder strøm i løpet av kort tid.

 

Syklisk levetid

Antall ganger batteriet kan utlades til 50% og deretter bli fullstendig ladet igjen. Jo høyere syklisk liv, jo mer arbeid kan batteriet gjøre i løpet av sitt liv i drift.

Kapasitet

 Mengden strøm batteriet har til å kjøre utstyret ditt. Jo høyere Ah(At)-vurdering, desto lengre vil batteriet kunne forsyne utstyret ditt.

NCC Verifikasjon

«NCCs Verified Leisure Battery Scheme» sikrer at det er enkelt å identifisere hvilke batterier på markedet som siterer nøyaktige, verifiserte spesifikasjoner.

NCC-verifisering gir tillit til at batteriet passer til formålet og vil utføre som annonsert.

Alle verifiserte batterier må gjennom omfattende tester av sertifiserte og reviderte «testhus». Når verifisert, blir batteriet gradert, avhengig av deres kapasitet, syklisk levetid og beregnet formål.

Oppgrader for maksimal levetid

Yuasa Active Fritid- og Marine serien er delt inn i nivåer. Nivåene er delt inn i ytelse og syklisk levetid. EFB-batterier gir en betydelig økning i sykluser over konvensjonelle typer og AGM gir maksimalt mulig syklisk ytelse og levetid.

 

Se vårt utvalg fritidsbatterier i nettbutikken her. Eller ta kontakt på tlf: 23 20 78 80 eller epost: post@automax.no