Velg riktig batteri basert på kjøretøyet og kundens kjørevaner

Velg riktig batteri basert på kjøretøyet og kundens kjørevaner

Nå, midt på vinteren er etterspørselen for batteriutskifting hos verksteder enormt høyt, selvfølgelig på grunn av det kalde været. I tillegg til dette vil forskjellige kjøretøy og kundenes ulike kjørestiler, stille ulike krav til batteriet. Denne veiledningen sikrer at både du og verkstedet ditt er fullt forberedt og finner riktig batterier til kunden.

Batteriutskifting har endret seg betydelig de siste årene. Det å erstatter batteriet på et moderne kjøretøy er ikke lenger en enkel oppgave. Prosedyrene for nye biler blir stadig mer komplekse og tidkrevende. For eksempel er det på mange nye biler er ikke batterier montert under panseret - noe som gjør det vanskeligere å finne. På noen biler som f.eks. Audi Q5 kan det ta opptil en og en halv time med jobb for å bytte batteriet.

Dagens moderne biler har også mer teknologi og elektriske apparater enn noen gang før så et OE kvalitets- erstatningsbatteri er avgjørende for strømforsyning til bilenes systemer og kraftsultne enheter.

Når du bytter bilens batteri, er det første trinnet å finne ut hvilke batteri som er riktig erstatning. For å gjøre dette, besøk Yuasas bransjeledende online «batterifinner» på: www.fit.yuasa.com.

www.fit.yuasa.com er Europas mest kraftfulle batteribyggingssystem og brukes av over 80.000 mekanikere og teknikere. Den drives av en omfattende europeisk database og lar brukerne raskt finne det riktige batteriet og detaljert monteringsinformasjon.

Du trenger bare skrive inn kjøretøyets registrerings- eller VIN-nummer, eller utfør et merke/modell søk og systemet vil vise en rekke viktige opplysninger, inkludert:

  • De riktige batteri alternativene med alle tekniske data, inkludert kapasitet, kaldsstarteffekt (CCA) og dimensjoner
  • Detaljert monteringsanvisning, batteri lokasjon og eventuelle advarsler for å fortelle deg om en bestemt batteritype er nødvendig, for eksempel EFB eller AGM
  • Estimert monterings tid for å kunne gi kunden et nøyaktig prisestimat.
  • Standardbatteri, oppgradering og oppgradering PLUSS alternativer, for kjøretøyet der det er tilgjengelig

Montering av batteri med riktig spesifikasjon

For kjøretøy med avansert utslippsreduksjonsteknologi som Start-Stop, er det viktig at batteriet blir erstattet med en av de riktige spesifikasjonene. Hvis et kjøretøy er utstyrt med et originalt utstyr (OE) AGM Start-Stop-batteri, må byttet også være et AGM Start-Stop-batteri. Det samme gjelder for EFB.

Konvensjonelle batterityper er derfor ikke egnet for disse bruksområdene og vil resultere i kjøretøyfeil, inkludert tap av Start-Stop-systemet. Videre er de fleste moderne kjøretøy utstyrt med et batteristyringssystem (BMS), som er en innebygd datamaskin. Dette må nullstilles via diagnostikk systemet (OBD), for å fortelle kjøretøyet når batteriet er byttet ut. Hvis du ikke finner riktig batteri eller nullstiller batteristyringssystemet, kan det føre til alvorlige problemer som batterisvikt, systemfeil eller fullstendig tap av Start-Stop-funksjonaliteten.

Yuasa selger et Yu-Fit batteri konfigurasjonsverktøy - en praktisk og enkel måte å utføre omprogrammering av batteristyringsenheten. Yu-Fit tilbyr god valuta for pengene og er et av de mest brukervennlige konfigurasjonsverktøyene på markedet.

Riktig batteri til kunden

I motsetning til Start-Stop batterier, kan det for standardbatterier være "Standard tilpasset", "Oppgrader" og "Oppgrader pluss" alternativer tilgjengelig. Batterivalget bør ikke være basert på spesifikasjon alene. Det er viktig å bestemme riktig batteri også basert på kjørestil og kjøretøyets bruk.

Spør kunden om reiselengde og frekvens, samt årlig kjørelengde. Korte, sjeldne reiser (alt under 20 minutter) gir ikke batteriet tid for full ladning. Dette resulterer i at batteriet blir dypt utladet og permanent skadet.

I disse tilfellene er den beste måten å optimalisere ytelsen og forlenge levetiden å installere et batteri med høyere spesifikasjon. Dette vil kompensere for potensielle skader forårsaket av disse kjørevanene, noe som reduserer sannsynligheten for tidlig svikt og motorstopp.

Yuasa serien

Alle Yuasas YBX-batterier har OE kvalitet, pålitelighet og ytelse.

Trykk her for å se alle våre tilgjengelige YBX batterier.