GS Yuasa er valgt til å produsere en av verdens største lagringsbatterianlegg

GS Yuasa er valgt til å produsere en av verdens største lagringsbatterianlegg

GS Yuasa, verdens ledende batteriprodusent, har blitt valgt som industriprodusent til en av verdens største lagringsbatterianlegg, på et kraftverk i Japan. Selskapets «state-of-the-art» litium-ion-batterier vil bidra til å stabilisere fornybare vindstyrte strømnivåer.

GS Yuasa skal designe og levere et høykapasitets litium-ion system for å møte de spesialiserte behovene til Chiyoda Corporation som samarbeider med North Hokkaido Wind Energy Transmission Corporation, om utvikling av et overføringsnett for fornybar kraftproduksjon på øya Hokkaido.

Det store prosjektet vil bruke GS Yuasa litium-ion batterier for å bidra til stabilisering av kraftanlegget og i sin tur oppnå Chiyoda Corporations bærekraftig utviklingsmål for renere energi for alle. Det avanserte batteripakkesystemet vil stabilisere «output»- svingningene, noe som er avgjørende for effektiv bruk av energi generert gjennom vind og solenergi.

Systemet har en enorm produksjon på 240 MW og en kapasitet på 720 MWh. Dette betyr at det kan gi strøm til en bebodd gate i 32 år eller et LED-lys juletre, i over 2000 år! Det tilsvarer også kapasiteten til 45 000 elektriske kjøretøyer.

De pålitelige, kraftige GS Yuasa litium-ion batteriene gjør batteripakkesystemet kompakt, langvarig og i stand til å oppnå energibesparelser i klimaanlegget, ved å kontrollere varmen som genereres ved ladning og utladning.

Videre gir det nøye utformede systemet; som har en modulstruktur uten kjølevifter, en betydelig reduksjon i både feilfrekvens og antall nødvendige reservedeler.

Installasjonsarbeidet skal starte på Kita Toyotomi-substasjonen i Japan, hvor North Hokkaido Wind Energy Transmission Corporation bygger overføringsnettverket. GS Yuasa vil garantere påliteligheten til hele systemet ved å utføre "døgnet rundt" spennings-kontroll og feilsøking av alle cellene; og i tilfelle en feil oppstår, vil Yuasa utnytte sitt nasjonale nettverk for å svare.

Som verdensledende innen litium-ion teknologi tilbyr GS Yuasa et bredt spekter av tilpasningsdyktige energilagringsløsninger for alle fornybare- og reservekraft applikasjoner. GS Yuasa’s LIM-batteriprodukter er ideelle til energilagring og UPS-applikasjoner, de har maksimal pålitelighets- systemdesign, en innebygd batteriovervåkningsenhet (ACS), og oppnår en fremragende syklus-livstid på opptil 5000 sykluser ved 100% utladning.

Finn ut mer om Yuasa Litium-ion-batterier: Introduction to lithium-ion batteries