GS Yuasa’s litium-ion celler blir levert til den internasjonale romstasjonen for andre gang

GS Yuasa’s litium-ion celler blir levert til den internasjonale romstasjonen for andre gang

GS Yuasa litium-ion celler har blitt installert på den internasjonale romstasjonen (ISS) for andre gang. Cellene ble levert til romstasjonen av ISS’s H-II Transfer Vehicle, som ble skutt opp av Japan Aerospace Exploration Agency (JAXA) den 23. september fra Tanegashima Space Center. Dette var den andre av fire batcher av GS Yuasa litium-ion batterier som skal leveres til ISS - den første leveransen var tilbake i desember 2016.
GS Yuasa’s lithium-ion cells are delivered to the International Space Station for the second time

GS Yuasa litium-ion celler vil erstatte eldre nikkelmetallhydrid (NiMH) celler som for øyeblikket er installert ombord i ISS. 24 av de nye litium-ion cellene vil levere den samme ytelsen som leveres av 48 nikkelmetallhydrid-batterier. Dette betyr at bare halvparten av GS Yuasa-cellene er nødvendige for å gi samme kapasitet og høy-energi tetthet, og dermed bidra til en reduksjon av transportkostnadene.

GS Yuasas litium-ion celler har høy energitetthet og lang levetid, og kan skryte av å bli ha blitt installert i mange romfartøy og raketter, både i Japan og i andre land. Cellene ble først tatt i bruk ombord ISS i 2012 med et design optimalisert for romoperasjoner, noe som krever høyst effektiv ladning-utladning.

All energi om bord ISS er produsert av solcellepaneler og blir lagret i romfartøyets batterier. Denne lagrede energien brukes til å drive systemene ombord under nattlige perioder - som det er 16 av hver 24 time, på grunn av ISS’s bane rundt jorden.

Bytting av batteriene vil bli utført av astronauter i løpet av «space walks» på utsiden av romstasjonen, som planlegges å finne sted i oktober. GS Yuasa vil fortsette å bidra til romutviklingsprosjekter gjennom utvikling og produksjon av høy-ytelses litium-ion batterier.

GS Yuasa er verdensledende med sine innovative kraftløsninger som spenner fra den bemannede undervannsundersøkelsen "Shinkai6500" til høy-ytelses batterier som brukes i biler, motorsykler, marine, jernbane og luftfartsprogrammer, som inkluderer den toppmoderne Boeing 787 Dreamlineren.

Finn ut mer om GS Yuasa’s utvalg av litium-ion batterier for industrielle applikasjoner:

Industrial Lithium-ion batteries

Lithium-ion cell

For detaljer rundt ISS' implementering av GS Yuasa Technology's litium-ion romceller i 2016, se pressemelding nedenfor.

GS Yuasa Lithium-ion cells to be installed on the International Space Station

Spesifikasjoner av litium-ion cellene i bruk på ISS.

Nominal voltage (V) – 3.7
Nominal capacity (Ah) – 148
Dimensions*2 (mm) – W130×D50×H263
Mass (g) – 3,530

*2 H does not include stud bolt parts.

Exposed pallet installed with Lithium-ion batteries

Exposed pallet installed with Lithium-ion batteries for ISS to be loaded in “KOUNOTORI” 7 (© JAXA)

Installation on the exposed pallet when “KOUNOTORI” 6 and 7 are launched

Representational image of installation on the exposed pallet when “KOUNOTORI” 6 and 7 are launched (© JAXA)